Büyü Nedir?
Büyü maddi veya manevi fayda sağlamayı ya da zarar vermeyi dinen meşru sayılmayan birtakım kuvvetleri yönlendirmek için yapılan çeşitli gizli karşi konulamayan güçlü etkidir.Büyünün çok eski bir geçmişi vardır. İlk defa nerede ve nasıl çıktığı bilinmemekle beraber, farklı dinlere mensup insanlar tarafından, bâzı faaliyetlerin yapıldığı bilinmektedir.

Bütün Semavi dinler, büyüyü yasaklamıştır.
Bu arada, İslâmiyet de, kendinden önceki bütün dinleri neshetmiş, büyüyü (sihri) yasaklamış ve çok çirkin bir iş olarak vasıflandırarak, Müslümanların büyü yapmaktan ve yaptırmaktan kesinlikle uzak durmalarını emretmiştir.Herkesin bildiği herhangi bir sebep olmadan meydana gelen şeylerde bazen büyü (sihir) ismiyle anılır.

Peygamber efendimize bile büyü yapılmıştır. Bu büyünün tutması neticesi hasta olmuşlardır. 40 gün sonra Allah tarafından Felak ve Nas süreleri indirilerek bunları okuması emredilmiş ve büyü bozulmuştur.

İslâm âlimleri buyurmuşlardır ki:
“Büyünün tesiri kati değildir. İlâcın tesiri gibi olup, Allah isterse tesirini gösterir. Büyü yapan, istediğini elbette yapar diye inanmamalı ve böyle düşünmemelidir. Allah takdir etmişse tesir edebilir diye düşünmelidir.”Peygamber efendimiz buyuruyorlar ki:
“Müslüman, büyü yapamaz. Eğer yapara, yaptığı büyü, imânı gittikten sonra tesir eder.”
Başka bir hadis-i şerifte ise şöyle buyurmuştur.

“Cebrâil bana geldi. Kalk, namaz kıl ve duâ et! Bu gece Şâban’ın on beşinci gecesidir, dedi. Bu geceyi ihyâ edenleri Allah (cc) affeder. Yalnız, müşrikleri, büyücüleri, falcıları, hasisleri, alkollü içki içenleri, fâiz yiyenleri ve zinâ yapanları affetmez.”

Kur’anı Kerim’de büyü ile ilgili olarak en geniş bilgi Bakara Suresi’nin 102. ayetinde verilmektedir.

Bu ayette Cenab-ı Hakk, şöyle buyurmaktadır:
“Süleyman’ın hükümranlığı hakkında onlar, şeytanların uydurup söylediklerine tabi oldular. Hâlbuki Süleyman asla kâfir olmadı. Fakat o şeytanlar kâfir oldular. Çünkü  insanlara sihri ve Babil’de Harut ile Marut isimli iki meleğe indirilen şeyleri öğretiyorlardı. Hâlbuki o iki melek : ‘Biz ancak bir imtihan için gönderildik, sakın büyü yapmaya cevaz verip de kâfir olma’ demedikçe bir kimseye öğretmezlerdi. İşte bunlardan kişi ile karısını ayıracak şeyler öğreniyorlardı, fakat Allah’ın  izni olmadan bununla hiç kimseye zarar verebilir durumda değillerdi. Onlar, kendilerine zarar verecek, faydası dokunmayacak bir şey  öğreniyorlardı. Andolsun ki, onu her kim satın alırsa, ahirette onun bir nasibi olmadığını gayet iyi biliyorlardı.  Fakat karşılığında  canlarını sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bunu bilselerdi.”

Hz. Peygamber (s.a.s.) bir hadisinde “yedi şeyden sakınınız” buyururken ikinci sırada zikretmiştir. Başka bir hadiste büyü yapan kişinin küfre girdiğini belirtmiştir.

Büyü yapmanın veya yaptırmanın dünyada ve ahirette zararları vardır. Her ne sebeple olursa olsun büyüden uzak durmak gerekir. Büyü yerine dualara başvurulması lazım.